INTERNATIONAL 2018 Libramont NL

Affiche international simca 1994 Affiche meeting simca 10 reduit Affiche avec logo

Klik op een affiche om ze vergroot te zien.

Affiche titre

 INSCHRIJVINGSDOSSIER  

!!!! Uiterste datum inschrijving  is 10 april 2018  !!!!!!

Het inschrijvingsdossier is onderverdeeld in 7 delen:

 

1) CONTACTEN:     info@simcabelgium.be

 • Willy MAGALHAES (Voorzitter)                      0032 491 25 13 87  (Frans, Spaans, Portugees)
 • Francis CRULS  (Vicevoorzitter)                    0032 475 23 59 91  (Frans, Nederlands, Engels)
 • Willy VANHEMELRYCK (penningmeester)        0032 472 97 03 37 (Nederlands, Frans, Engels)
 • Thierry COLLARD               0032 470 61 50 21  (Frans, Nederlands, Engels, Italiano, Deutsch)

 

2) INFORMATIE

De 14de Internationale Simca meeting is georganiseerd door de SimcaMatraTalbot club Belgium vzw-asbl (Zetel : Populierenstraat 22 1502 Lembeek (Belgie) )

Adres van de meeting: Halle aux Foires, Place Communale 7    6800 Libramont (Belgie)

20170914 135644 edited

Klik op de afbeelding om te vergroten

Om reden van organisatie en planning is de inschrijving voor het Simca treffen verplicht zelfs indien u niet aan alle activiteiten deelneemt.

Uw inschrijving zal u de volgende voordelen geven:

 • een snelle check-in bij aankomst;
 • een welkomstpakket (rally plaat, toeristische informatie, officiële affiche van de meeting, uw eventuele tickets voor de respectievelijke diners, verrassing)
 • een voorbehouden parkingplaats;
 • voordelige prijzen.

 

3) TARIEVEN

1a) Inkom tot de meeting  = 25 euro per wagen (voorbehouden parking, welkomstpakket…)

1b) Restauratie  ( !!! dranken niet inbegrepen)

Gedurende de middag zullen op de meeting kleine hapjes beschikbaar zijn terwijl een traiteur zal instaan voor de avonddiners.

Het galadiner zal op vrijdag plaats vinden zodat iedereen zich naar believen kan amuseren zonder zich te moeten bekommeren over de ‘terug naar huis’ rit ’s anderdaags.

(*)kinderen = tot 12 jaar

Ontbijt (vrijdag, zaterdag, zondag)

Broodjes, croissant, hesp, kaas, warme dranken, fruitsap :         5 euro.

Donderdagavond  10/05/2018

BBQ (gevarieerde grill, 4 vleeskeuzes, 400 gr p/p), salad bar (10 keuzes) , aardappeltjes en stokbrood

……………………….. Volwassenen :  15 euro   ,Kinderen (*) :   7 euro

Vrijdagavond  11/05/2018 (galadiner)

 1.       Aperitief   
 2.       Voorgerecht: paté terrine,  Ardeense ham  en worst, salade, toast
 3.        Hoofgerecht : kip met archiduc saus, kroketten, stokbrood
 4.        Dessert: aardbeien en chocolade mousse.

……………………….. Volwassenen :  30  euro ,Kinderen (*)  : 15  euro

Zaterdagavond  12/05/2018  

Rundsvlees à la Brésilienne, gegrilde varkenshesp, salad bar, frietjes en stokbrood

……………………….. Volwassenen :  20  euro ,  Kinderen (*) : 10  euro

1c) Kleine restauratie     ter plaatse te betalen in euro     Frietjes, worstenbrood, hamburgers, taarten, wafels …

4) ANIMATIE

Vrijdag 11/05/2018​

         - BEZOEK aan BOUILLON (voorzie hiervoor een ganse dag)

Bouillon

Klik op de afbeelding om te vergroten

Bouillon is een klein maar heel toeristisch stadje en ligt op 32 km afstand van Libramont. Om naar het stadscentrum te gaan hebben wij voor u een traject uitgestippeld langs binnenwegen. Daar wacht een voorbehouden parking u op. We hebben onderhandeld met het Toerisme Bureau en een gecombineerd ticket laat u toe het Kasteel van Bouillon te bezichtigen (een sprong van 1000 jaar in het verleden, een roofvogel spektakel, de kaaskelder en het Scriptura museum), een bezoek aan Archeoscoop "Godfried van Bouillon" ( dankzij audiovisuele technieken beleeft u de eerste kruistocht alsof u er zelf bij was, fascinerend en magisch spektakel). In Bouillon kan u een mooie dag doorbrengen. Het is niet voor niets dat ze “de parel aan de vallei van de Semois” genoemd wordt. Het is tevens een paradijs voor gastronomen, voor de liefhebbers van de buitenlucht, de mooie natuur en de geschiedenis van de oude gebouwen,…


Prijs van een gecombineerd ticket (Kasteel en Archecheoscoop): Volwassenen   11 € ,    Kinderen   8 €

!!!!!!!!!!!!  OF  !!!!!!!!!!!!!!! (onmogelijk om beide op 1 dag te doen)

- DOMEIN FOURNEAU SAINT-MICHEL (+/- 4h) traject + bezoek

00001 fourneau stmichel edited

Klik op de afbeelding om te vergroten

Fourneau  St-Michel, gelegen op 23 km van Libramont, is een domein met een opmerkelijk geheel van traditionele gebouwen. Het is gewijd aan de architectuur en de  Ardense  levensstijl van vroeger en de ijzerindustrie uit de 18e eeuw. Wij stellen u daar een wandeling voor naar acht  typische gehuchtjes met traditionele en landelijke architectuur uit de 19de eeuw:  huizen, boerderij, kapel, school, enz.. Er is eetgelegenheid  ter plaatse.  

Ingangsprijs:      Volwassenen   4 €  ,    Kinderen   2 €  

ANDERE vrije en individuele bezoeken, maar zonder het voordeel van het groepstarief, kunnen naar wens worden voorzien. 

 

Zaterdag   12/05/2018

Een rondrit dwars door de bossen en de “boerenbuiten” (+/- 120 km). Een  circuit, langs toeristische wegen   dwars door het massief bos, op zoek naar authentieke dorpjes. Om de 30 km is er een pit stop voorzien met een proeverij van lokale producten. De  rondrit en proeverijen werden georganiseerd in samenwerking met lokale partners:

 

Deze  rondrit is gebaseerd op de road book van “La  Route des Forêts”.

               Road book la route des forets edited 1

Om organisatorische redenen verzoeken wij u om u vooraf in te schrijven.

ZONDAG  13/05/2018

Zondagmorgen (10:00) 13/05/2018 kan u nog aan een laatste activiteit deelnemen namelijk een bezoek aan een bierbrouwerij gelegen op 500 m van de meeting site. Deze brouwerij heeft de naam "La Brasserie des Tchets" (tchet = kat in het Waals) en produceert de "Chatte", een bier dat u zult kunnen proeven tijdens de internationale Simca meeting. Voor dit bezoek is er één uur voorzien t.t.z. een half uur voor het bezoek aan de brouwerij zelf en dan de proeverij. Om organisatorische redenen verzoeken wij u om u vooraf in te schrijven. Dit bezoek is gratis.

Bieres01 600x391 43 edited

5) LOGIES

      CAMPING:

Meeting simca 2018 edited

Klik op de afbeelding om te vergroten

Wij  stellen u een camping voor die gelegen is op de site van de meeting , naast de parking  en dichtbij het hoofdgebouw. Inbegrepen in de prijs : sanitaire voorzieningen (douches en toiletten)  en  voorzieningen voor elektriciteit indien nodig.

De  prijs bedraagt  5 euro per volwassene en per nacht (kinderen = gratis)

       ANDERE LOGIES (hotels, gites, chambres d’hôtes……...)

Indien u een ander type van logies verkiest raden wij u aan om op tijd te reserveren.

Ziehier een lijst van  logies in de buurt van Libramont.

6) INTERN  REGLEMENT

Artikel 1 : Het onthaal bij aankomst zal toegankelijk zijn van 08u00 tot 20u00 (donderdag 10/05 tot 24u00). De parking is voorbehouden aan de bezitters van een Simca wagen en afgeleiden (Talbot, Chrysler, Matra, CG, Unic, Sunbeam, Someca…) en die in het bezit zijn van een genummerde zelfklever die U bij aankomst zal overhandigd worden. Het nummer op de sticker zal overeenkomen met een voorgenummerde parkeerplaats. Het is onze betrachting om de verschillende modellen zoveel mogelijk samen te plaatsen.

Artikel 2 : De plaats van de meeting is onderverdeeld in verschillende zones: tentoonstelling wagens, beurs, wisselstukken, prullaria, parking, drank en eetzone. Gelieve deze zones te respecteren. Een afgebakende parking voor exposanten, takelwagen en aanhangwagens zal beschikbaar zijn. Alle aanhangwagens dienen voorzien te zijn van een anti-diefstalsysteem. 20 km/uur is de maximum toegelaten snelheid op de parking en de rijrichting dient gerespecteerd worden.

Artikel 3 : U wordt verondersteld zich te houden aan de elementaire regels van veiligheid, fatsoen en netheid. Voor auto's die in de grote hal worden afgebeeld, moeten de batterijen worden losgekoppeld en kan een controle door het organisatiecomité worden uitgevoerd.

Artikel 4 : De organisatoren van de meeting zijn gemachtigd om personen uit te sluiten die zich niet houden aan het intern reglement en die te snel of gevaarlijk rijden, en dit zonder enige vorm van schadevergoeding.

Artikel 5 : Bij aankomst krijgt u een zelfklever. Deze dient op de voorruit aangebracht te worden, bij voorkeur aan de passagierszijde.

Artikel 6 : Kamperen op de plaats van de meeting is niet toegelaten (camping is vlakbij)

Artikel 7 : De kinderen staan onder de verantwoordelijkheid van de volwassene(n) die hen vergezellen. De kinderen mogen ’s nachts nooit alleen rondlopen. Om algemene veiligheidsredenen zal hierop worden toegezien.

Artikel 8 : Alle voertuigen en materialen moeten beschikken over een geldige burgerlijke aansprakelijkheid verzekering. En indien van toepassing, een geldig schouwingsbewijs. Voertuigen die niet conform zijn zullen zelfs op de parking niet mogen verplaatst worden.

Artikel 9 : De georganiseerde rondritten hebben een toeristisch karakter en geen sportief doel. Het is de bedoeling U te amuseren en U te laten genieten van de prachtige streek in de omgeving van Bastogne. Gelieve de wegcode na te leven en U ervan te vergewissen dat U in het bezit bent van alle nodige documenten (rijbewijs, verzekeringsbewijs, grijze kaart, het in België verplicht fluo veiligheidsvest enz).

Artikel  10 : Eventuele schade aan voertuigen en personen op de plaats van de meeting valt niet onder de verantwoordelijkheid van de directie van de meeting, behalve wanneer uitdrukkelijk kan aangetoond worden dat de directie van de meeting in de fout is gegaan.

Artikel 11 : De beurs ‘verkoop wisselstukken’ zal open zijn van 9u30 tot 18u00.

Artikel 12 : Het is verboden wisselstukken en ander materiaal te verkopen buiten de toegelaten zone.  Enkel verkoop van wisselstukken tussen de deelnemers onderling zal toegelaten worden (“kofferverkoop”).

7)  INSCHRIJVINGSFORMULIER

Gelieve hier de link te vinden naar het  inschrijvingsformulier (in 4 talen) . Indien u moeilijkheden zou ondervinden bij het invullen van sommige velden aarzel  dan niet om ons te contacteren op  info@simcabelgium.be. U zal snel een antwoord krijgen op uw vragen.

Na ontvangst  van uw inschrijving  zal u een e-mail  krijgen met de details en het totaal bedrag van uw  inschrijving  plus onze bankgegevens. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben krijgt u, via e-mail, uw definitief reservatie nummer. Deze bevestiging moet u tonen bij uw aankomst op de site van “Internationale Simca meeting 2018”.

Bedankt voor uw inschrijving  en tot binnenkort .