Rallye club SimcaMatraTalbot: La Balade du Muguet 2017 NL

Le 14/05/2017 à 08:30

Ajouter au calendrier

  • Ile d'Yvoir et ses environs - Purnode, Yvoir et Celles-Houyet

Aangezien er vele leden op 01/05.... al zijn ingeschreven voor een Simca bijeenkomst in Frankrijk zal de “Meiklokjesrondrit” deze keer doorgaan op 14 mei.

Dit jaar zal de rondrit zich voornamelijk situeren in de omgeving van het eiland d’Yvoir aan de oevers van de Maas.

Om 8u30 is er eerst een ontbijt in de Lunch Garden -Carrefour in Jambes. De toegangsroute zal later worden bekendgemaakt.

Vertrek van de rondrit is voorzien rond 9u30.

Er zal ongeveer 40 km gereden worden langs de gemeenten Goyet, Faulx-les- Tombes, Gesves en Spontin. We zullen verschillende kleine dorpjes doorrijden. In de gemeente Purnode is ons eerste bezoek van de dag voorzien : de brouwerij van Bocq en dit rond 10u45

Purnode, een prachtig toeristisch dorpje, is gelegen in de nabijheid van de Ardennen en in de vallei van de Bocq. Daar bevindt zich, sinds 1858, de brouwerij van Bocq. Professionele meertalige gidsen zullen voor ons klaar staan. Op het einde van het bezoek is er een kleine degustatie van de producten van de brouwerij.

Slide1  

 

Slide3

Na het bezoek aan de brouwerij volgt een korte rit van 8 km langs de oevers van de Maas richting station van Yvoir.

Het eiland d’Yvoir is enkel te bereiken via een elektrische overzet boot :

 

Ile dyvoir edited

 

Op het eiland van Yvoir, tussen Namen en Dinant, zit je op vaste grond maar midden op het water kan je je het best amuseren. Het is immers het enige eiland in België dat toeristische troeven aanbiedt. Met de veerboot gaat u zeker een ontspannen en onvergetelijke dag tegemoet.

37694938

Dit groene eiland is 2,5 hectare groot en is gewoon prachtig. Het nodigt uit om te wandelen tussen de bomen, naar de vogels te luisteren, om te rusten op het terras, om te kajakken of waarom niet, om te peddelen op een waterpedalo enz . Tal van mogelijkheden om u te ontspannen dus. Vaak kan men ook waaghalzen zien die zich uitleven in de waterski sport.

Rond 12:30 zal de taverne-restaurant een BBQ menu voorschotelen :

Apéritief: Kyrr, sangria, schuimwijn of appelsienensap (1 glas)

Buffet: Salades en rijst, aardappelen, sauzen, broodjes

Verschillende vleessoorten op de BBQ : kip, vlees brochette, spek, worst en boudins,

Dessert: Tiramisu

Koffie

We zullen het eiland verlaten rond 14u30 voor een rit van +/- 20 km tot aan het kasteel van Vêves.

Veves castle 1

Terug in de geschiedenis. Dit kasteel werd gebouwd in de 13 de eeuw door de graven van Beaufort. 800 jaar geleden gebouwd op een strategische heuvel geeft dit bouwwerk met zijn vele torens een terugblik op de middeleeuwen. Wat een ontdekking dit kasteel : porseleinen stukken, wandtapijten en schilderijen, kasten gemaakt in de 18 de eeuw, opgeblonken parketvloeren. De kamers in dit kasteel geven de sfeer terug waarin de edellieden in die tijd leefden. Deze mensen waren en zijn nog altijd de familie Liedekerke-Beaufort.

Vanaf 15:30 zullen de gidsen u tijdens de 1u15 durende rondleiding alle aspecten van dit kasteel leren kennen en waarderen.

2 3 3 edited5 3 1 edited3 3 4 edited

Het einde van de rondrit is voorzien rond de klok van 17u 00. Op 7 km afstand is er een oprit naar de autostrade E411.

De prijs  voor deze mooie dag is 44 euro p.p (volwassene) en 25 euro voor kinderen tot 12 jaar. In deze prijs zijn inbegrepen: het ontbijt, de namiddag BBQ – aperitief, de BBQ, dessert , koffie + 1 drank (voor special bieren zal er een supplement worden aangerekend), het bezoek aan de brouwerij van Bocq met degustatie en het bezoek aan het kasteel van Vêves, de rallye plaat en de road-book. Voor niet leden zal er een supplement van 5 euro (per wagen) worden aangerekend voor de kosten van de rallye plaat en de road-book.

 Heeft u interesse surf naar www.simcabelgium.be en vul het inschrijvingsformulier in of contacteer ons op 0477/420515 of stuur een e-mail naar simca.belgium@gmail.com

!!!!!!! Uiterste datum van inschrijving is 30 april 2017 !!!!!!!!!!!!!! 

Uw inschrijving is pas geldig na ontvangst van uw betaling op rekening nr BE10 7765 9191 3804

(met vermelding : Rallye 14/5) .

SimcaMatraTalbot club Belgium asbl-vzw Populierenstraat 22 1502 Lembeek

Dank bij voorbaat voor uw deelname aan de rondrit.

  • Jean Dumont 0477/420515
Ile d'Yvoir et ses environs Purnode, Yvoir et Celles-Houyet