Rondrit club SimcaMatraTalbot: "de vrienden van Thierry Collard"

Le 15/08/2023 de 08:30 à 17:00

Ajouter au calendrier

De 15 augustus Rally vindt dit jaar plaats op dinsdag 15 augustus.

Zoals altijd staat de rally van de Vrienden van 15 augustus, nu bekend als de "Rally van de Vrienden van Thierry Collard", onze vriend die begin 2019 is overleden, open voor alle auto's, of ze nu van de club zijn of van anderen. Dit is de oorsprong van de naam "LES AMIS du 15 août".

Dit jaar beginnen we de dag met een ontbijt op het platteland, gevolgd door een bezoek aan een boerderij, een rit met een roadbook en een picknick op het Domaine du Bois de Rêves in Ottignies Louvain-la-Neuve, waar je vervolgens kan genieten van een ontspannen wandeling. 

We stellen voor om om 8.30 uur af te spreken bij de Ferme des 3 Moutons in CIPLET (vlakbij Hannut).


Na het ontbijt krijg je de kans om Aquaponics te ontdekken op de boerderij, een 100% natuurlijk ecosysteem dat aquacultuur (het kweken van vis) en hydrocultuur (het kweken van planten boven de grond) combineert, waarbij water in een gesloten circuit circuleert. De rondleiding wordt geleid door de eigenaar van de boerderij, die zijn passie met je zal delen.

Daarna krijg je de kans om vrij rond te lopen op de boerderij en de verschillende tuinbouwtechnieken te bekijken die in kassen en in de volle grond worden gebruikt.


Tot slot zijn alle producten die je tijdens het bezoek hebt gezien, en nog veel meer, te zien en te koop in de boerderijwinkel "Miammm". Als je wil, kan je daar zelfs je picknicklunch samenstellen of verbeteren


Rond 10.30 uur maken we een rit van 60 km door Haspengouw en oostelijk Waals-Brabant. We bereiken dan het Domaine Provincial du Bois des Rêves, waar we een picknickplaats hebben gereserveerd die beschutting biedt als de weersomstandigheden niet gunstig zijn. De club zorgt voor een aperitief (glas wijn of vruchtensap).

Na het eten kun je eenwandeling maken door dit prachtige Provinciaal Domein, met zijn 67 hectare park en 17 km aan paden en wegen, zijn vijver, zijn fitnessparcours en en zijn mooie speeltuin. Je kunt ook genieten van een verfrissend drankje of een ijsje in de brasserie met zijn mooie terras. Deze brasserie biedt ook kleine afhaalmaaltijden als je je picknick niet zelf wilt verzorgen (gebakje, croque-monsieur, hamburger, enz.). (zie hier kaart van de brasserie)


Let op: er zijn 2 parkeerplaatsen bij het Domaine provincial du Bois des Rêves, een direct naast de picknickplaats (die vol kan zijn als het heel mooi weer is), waar voor moet betaald worden (€2 te betalen voor vertrek, contant of met een kaart), en een gratis parkeerplaats 150m verderop.

De prijs van deze prachtige dag is 20 euro voor volwassenen en 12 euro voor kinderen tot 12 jaar. De prijs is inclusief ontbijt, een bezoek aan de boerderij van 3 Moutons, een aperitief, de huur van het Pic-Nic terrein, de rallykentekenplaat en het roadbook. Aan niet-leden van de club wordt een toeslag van €5 per auto gevraagd om de kosten van het rallyplaatje te dekken.

Als je geïnteresseerd bent, vul dan dit formulier in of neem contact met ons op via 0477/420515 of per e-mail info@simcabelgium.be

!!!!!!! deadline 7 augustus 2023 !!!!!!!!!!!!!!

Enkel storting op rekening BE10 776-5919138-04 van de Club (met vermelding Rallye 15/8) geldt als inschrijving.

SimcaMatraTalbot club België vzw chemin Saint-Pierre 43 1400 Nijvel

  • Jean Dumont 0477/420515
CIPLET Ferme des 3 Moutons Pl. de l'Europe 5, 4260 CIPLET (Braives) Belgique