Prijsuitreiking SRT Dijon 2007

Prijsuitreiking SRT Dijon 2007 : St Apollinaire en Bourgogne 27/10/07.

Elk jaar zijn de Rallye-liefhebbers uit onze club aanwezig op de bijeenkomst SRT Dijon eind mei. Maar tot nu toe zijn we nog nooit aanwezig geweest op de prijsuitreiking die elk jaar plaatsvindt in october.

Op uitnodiging van de voorzitter van SRT, Didier Gachot, die zijn 50e verjaardag vierde bij deze gelegenheid hebben Fonny, Daniel, Freddy, Willy, Francis en hun vrouw beslist om de SMT club Belgique te vertegenwoordigen op deze avond die plaatsvond in l’Espace Tabourot de Saint Apollinaire.

Ongeveer 160 personen namen deel aan deze gala-avond en de prijsuitreiking in verschillende categorieën : Coupe SRT, Trophée SRT, VHC, Régularité, Montées historiques, Circuits, Expositions, Restauration. Didier bedankte ook alle vrijwilligers en gaf ook aan zijn Belgische vrienden een beker om ze te bedanken voor hun aanwezigheid.

Voor zijn verjaardag had de SMT België het idee hem een tekening van de Belg Jean-Luc Delvaux te schenken.

Alles begon op 23 augustus met een sympatieke bijeenkomst met de tekenaar Jean-Luc Delvaux in zijn atelier. (Figuur 1) Deze avond hadden Francis en zijn vrouw Micheline documentaties meegebracht van SRT Dijon, gesproken over Didier Gachot en gedacht over de illustratie in zijn geheel. Een beslissing werd genomen en enkele weken later stuurde Jean-Luc het project door voor akkoord.

Na akkoord werkte Jean-Luc verder om het in chinese inkt te zetten en op 18 october kreeg Francis het resultaat van zijn werk te zien. (Figuur 2) Er resteerde een mooi kader te vinden om het werk te beschermen en alles was gereed voor de avond van 27 oktober .

In de loop van de avand, zoals anderen, mochten we op het podium gaan om het verjaardagsgeschenk aan Didier te overhandigen en het was met veel emotie dat hij het werk van Jean-Luc Delvaux ontdekte.

De avond werd voortgezet met muziek en dans met een rock-orkest en een zangeres die ook, net zoals onze Rallyes, veel geluid kon maken !

Hierna enkele foto’s van deze avond.

Francis Cruls

SMT Club Belgium

Date de dernière mise à jour : 05/07/2021

Ajouter un commentaire