RETROFOLIES in SPA

RETROFOLIES à SPA

Zondag 24 augustus 2008 was het  ‘Rétrofolies à Spa’.

Deze bijeenkomst heeft plaats elke 2 jaar en er komen ongeveer 700 oldtimers bij elkaar. Enkel deze krijgen toegang in de stad, toegang van ‘moderne auto’s’ is verboden.

De Simca Matra Talbot Club Belgium was er eenwezig met zo’n vijftien auto’s. Zoals elke keer werd de stand georganisserd door onze ondervoorzitter Willy.

We vonden elkaar terug onder de tent gedecoreerd met de kleuren van de club , waardoor alle bezoekers de aanwezigheid van Simca goed bemerkten.

Ziehier enkele foto’s van de tentoongestelde voertuigen, een goed staaltje van verschillende modellen van het merk, van de Simca 9 tot de Simca 1100 langs P60, Ariane,  1000 Coupé Bertone, 1200S en verschillende types Rallye.

Inde namiddag was er de ‘concours d’élégance’. Charles Leclercq en zijn vrouw Liliane, namen deel aan deze wedstrijd met hun prachtige Simca Plein Ciel.

Charles stelde  zijn Simca Plein Ciel 1960 voor.

Heeft deze problemen met de koppeling... gekend ?

Zeer mooie restauratie voor deze zeldzame Simca gemaakt door Facel-Métallon, de constructeur van de Facel Vega.
Door zijn samenwerking met Facel, lanceerde Simca in de herfst 1956 zijn nieuwe coupés en cabriolets afgeleid van de Aronde. De productie eindigt met het modeljaar 1962

Klik op foto om te vergroten

Date de dernière mise à jour : 05/07/2021

Ajouter un commentaire