Zoek documenten of objecten

Dag allemaal,

Twee leden van het bestuur van SimcaMatraTalbot club België, ontmoetten onlangs de zoon van een voormalig elektricien die vanaf het prille begin van de invoer van deze voertuigen bij Simca-België werkte.

Hij begon documenten en voorwerpen uit die tijd te verzamelen en beschrijfde ze.

Het is een werk van herinnering en delen over 30 jaar vanaf het begin van de jaren vijftig tot het einde van de jaren tachtig.

Dit werk in de vorm van een computersbestand is al meer dan 50 pagina's groot en verbindt Franse en Belgische activiteiten in evenwijdig.

Aangezien de club uiteindelijk zeer weinig weet over de Belgische geschiedenis van Simca-België, zou het goed zijn om van deze gelegenheid gebruik te maken om deze te verrijken met andere getuigenissen.

Als U documenten of voorwerpen hebt die betrekking hebben op deze periode, leen ze ons dan even de tijd om ze in goede resolutie te scannen of te fotograferen.

Deze documenten betreffende BELGIË kunnen in het Frans, Nederlands of Duits zijn en in verschillende vormen zoals: boeken, advertenties, folders, foto's of negatieven (kleur of zwart-wit), dia's, ... en indien mogelijk gedateerd ...

Dit alles wordt uiteraard zo snel mogelijk aan u geretourneerd en wij verbinden ons ertoe te garanderen dat ze met alle vereiste voorzorgsmaatregelen worden behandeld en dat ze in hun oorspronkelijke staat worden teruggegeven.

Als je dit initiatief kan steunen, nodigen we je uit om dit te laten weten aan de club via e-mail: info@simcabelgium.be

Vanzelfsprekend wordt U op de hoogte gehouden van de uitgave van het definitieve document.

Dank U bij voorbaat voor uw medewerking.

Het bestuur

Ajouter un commentaire