Rallye club SimcaMatraTalbot: de “Meiklokjes” rondrit Télévie 2023

Le 30/04/2023 à 09:00

Ajouter au calendrier

 

Plaque rallye mai televie walhain jpg removebg preview

Dit jaar zal de « Balade du Muguet » plaatsvinden op zondag. ............ 30 Avril   in Walhain

De laatste jaren, en vooral in 2022, had de club te kampen met het overlijden van verschillende leden wegens ernstige gezondheidsproblemen. Toen het Comité Walhain Télévie ons vroeg om ten voordele van hen een oldtimerbijeenkomst te organiseren, hebben we dan ook geen seconde geaarzeld.

Walhain ligt in het geografische centrum van België, wat het een ideale plaats maakt om elkaar te ontmoeten, waar men ook vandaan komt.

Centre geo

Deze rally staat open voor onze leden maar ook voor andere eigenaars van oude of uitzonderlijke auto's. Het doel is zoveel mogelijk deelnemers aan te trekken om het werk van Télévie te steunen.

Onze club organiseert de rit ( bewegwijzering en roadbook) en het beheer van de inschrijvingen. Het Comité Télévie zorgt voor de ontvangst, het ontbijt, het aperitief ergens op de route, de maaltijd, een of twee bezoeken en een optioneel moment van ontspanning aan het einde van de dag rond een koffie en een stuk taart of pannenkoeken.

Het is belangrijk te weten dat onze club het totaalbedrag van de inschrijvingen, met aftrek van de door de club gemaakte kosten (rallyplaatje, drukken van het roadbook) aan het Comité Télévie van Walhain zal schenken. Kom in groten getale en aarzel niet om deze actie van solidariteit te bevorderen.

De afspraak is bevestigd om 9 uur, op het voetbalveld van Walhain (nader te bepalen). We zullen er ontbijten (Mini viennoiseries, pistoleetje, ham, kaas, koffie en fruitsap).

Vanaf 10 uur gaan we de weg op, voor een eerste rit van ongeveer 60 km langs verschillende bezienswaardigheden van de streek met een stop voor een aperitief tegen het einde van de rit, een stop die samenvalt met een nog nader te bepalen bezoek (nieuws hierover volgt).

We keren terug naar het vertrekpunt voor een door het Télévie-comité bereide lunch: voorgerecht (Ardense schotel), hoofdgerecht (vlees met keuze uit 2 sauzen en kroketten), dessert.

In de namiddag stellen we een bezoek voor aan de ruïnes van het feodale kasteel van Walhain, op 600 m afstand (te voet of met de auto, naar keuze). Het bezoek wordt begeleid. Bij slecht weer kan de gids met ons komen praten over het kasteel in de zaal waar we ontvangen worden voor de maaltijden.

Chateau whalain

Na dit bezoek stellen wij voor om nog een laatste keer het Télévie Comité te ontmoeten. Het comité zal u tegen betaling koffie of andere dranken, pannenkoeken of taarten aanbieden om hun actie te ondersteunen.

De prijs van deze mooie dag is 40 euro voor volwassenen, 25 euro voorkinderen tot 12 jaar. De prijs is inclusief ontbijt, aperitief onderweg, lunch, rallyplaatje en roadbook.

 

Heeft u interesse, vul dan dit formulier in of neem contact met ons op via 0477/420515 of per e-mail info@simcabelgium.be

!!!!!!! deadline 20 april 2023 !!!!!!!!!!!!!!

Enkel de betaling op rekening BE10 776-5919138-04 van de Club (met vermelding Rallye 30/04) geldt als inschrijving.

SimcaMatraTalbot club België asbl-vzw Chemin Saint-Pierre 43 1400 Nijvel

 

  • Jean Dumont 0477/420515
Walhain en omgeving Rue Chapelle Saint-Anne 11, 1457 Walhain