Simca Matra Talbot Club en heuvelklimmen

Simca Matra Talbot Club en heuvelklimmen !!

2007, wat een jaar. Als we de jaarbalans opmaken, merken we op dat de club meer om meer evenementen organiseerd dankzij het uitgebreidere aantal actieve leden die gemotiveerd zijn om onze club te doen leven.

Dit jaar hebben Willy, zijn broer, Annabelle en heel hun ploeg deelgenomen aan 2 heuvelklimmen  : La Montée historique du Maquisard en die van Comblain-Au-Pont.

Hier wat meer over die van Comblain.

VOOR KEKE

Bij onze aankomst horen we dat de belangrijkste organisator genoemd Keke, enkele dagen ervoor het slachtoffer geworden is van een zware val waardoor hij zwaargewond ligt in het ziekenhuis. Opnieuw hebben Willy, Annabelle, zijn broer en al die die ik vergeet of niet ken zich gemobiliseerd voor dit avontuur.

Tijdens de inschrijving wordt ons een steunsticker voor Keke te koop aangeboden. Velen zetten het zonder twijfel op hun voertuig.

Vanaf 9u s’morgens mochten we deze heuvelklim van 2 km aanvallen. In de morgen en ook in de namiddag kon iedereen 4 tot 5 keer de heuvel beklimmen.

Deze wedstrijd was niet gechronometreerd. Bij elke toer waren er enkele specialisten die gecontroleerde ‘kop-staart’ uitvoerden met een grote wolk van verbrand rubber tot grote blijheid van het publiek.

Enkelen hebben minder geluk gehad zoals de bestuurders van de Porsche 924 die s’morgens van de weg afging en achteraan links beschadigd werd, maar ook in de namiddag de hele voorkant in dezelfde bocht beschadigde !Of zoals de groene BMW 320 die zijn rechter voorkant botste door een afgebroken gewricht of Francis waarvan de motor van zijn competitie- Rallye 2 een bougie uithoestte net voor de middag, wat het einde betekende van deze dag voor hem.

Maar niet iedereen nam deel aan de heuvelklim. In de straten zagen we meerdere Simca en Matra van onze clubleden of van de Nederlandse Club.

Alle aanwezige leden of kijkers bedanken de familie Magalhaes, zijn ploegen en andere organisatoren voor deze bijzondere dag.

De S.M.T. Club

Date de dernière mise à jour : 05/07/2021

Ajouter un commentaire