Ciney 2005 NL

 

RETROMOTEUR 2005 te CINEY


Zoals elke keer heeft onze club deelgenomen aan dit jaarlijks evenement dat plaats had van 14 tot 16 mei 2005.

Nog een keer heeft Willy, onze grootmeester met veel verbeelding goed werk geleverd om een zeer aangename stand te maken.

Een houten omheining, versierd met klimop en bloemen bakende onze stand af. De auto’ s rustten na een vermoeiende reis uit op een bed van schors met vogelgezang en de gangen waren bedekt met groene tegels. Uiteindelijk wachtten de verschillende clubleden in de schaduw van de tent versierd met de kleuren Simca-Matra-Talbot op de bezoekers. Amusement verzekerd…

Het thema van dit jaar was de voorstelling van Simca’ s ontworpen voor de oorlog 40-45.

Vijf auto’s van die tijd waren vertegenwoordigd. Drie andere auto’ s, weliswaar iets recenter, weerspiegelden een klein voorbeeld van verschillende modellen vertegenwoordigd in onze club

Hierna, enkele foto’ s van de tentoongestelde auto’s, in chronologische volgorde van fabricatie.

 

 SIMCA-FIAT 11CV van 1935 

  SIMCA-FIAT 6 CV van 1936

SIMCA 5 van 1939        

SIMCA 6 van 1948

SIMCA 8 van 1950

SIMCA WEEK-END van 1955

SIMCA 1000 van 1965

MATRA 530 van 1970

 

We bedanken bij deze ook de eigenaars van de tentoongestelde auto’ s; sommigen kwamen van ver; namelijk onze Franse vriend Christophe, met zijn zeer mooie Simca-Fiat 11CV. Ook bedankt aan iedereen die hielp met het opzetten en afbreken van de stand (ongeveer 10 uur om op te zetten, 1 uur om af te breken!!!)

We mogen zeggen dat dit jaar weer een succes was met vele bezoekers gedurende deze 3 dagen, waardoor sommigen van ons niet eens de kans hadden de andere stands te bezoeken. Sommige personen hadden veel interesse in onze club en hebben een inschrijvingsformulier gevraagd.

We zijn wel misnoegd. Na de vele lofbetuigingen over de kwaliteit van onze stand, of het nu ging over de auto’ s of over de inrichting van onze stand, hebben we geen enkele prijs van de jury in de wacht gesleept. De stem geplaatst zijnde door de andere exposanten, en op het oog van de resultaten, is het waarschijnlijk zo dat de “concurrentie” verzuimd heeft vrijwillig te stemmen voor de mooiste stand. Uiteindelijk is het belangrijkste de erkenning door het publiek, en daar waren we zeker de winnaars.

Tot slot, deze drie rijke dagen voor ons samenzijn op elk vlak, waren een goed moment van vriendschap tussen de verschillende leden van de club, zowel de oude als de nieuwe.

Wij kijken al uit naar nieuwe avonturen in Ciney volgend jaar met een nieuw thema…

 

En ziehier een groot deel van onze clubleden en medewerkers gedurende 3 dagen tentoonstelling.

Date de dernière mise à jour : 05/07/2021

Ajouter un commentaire