Les Amis du 15 août 2006 NL

Boottocht 15 augustus met onze vrienden

Dit jaar hadden Jean Dumont,samen met zijn ploeg gekozen de site « plan incliné de Ronquières » als bijeenkomstpunt te kiezen, als vertrek en aankomst van de rit van ongeveer 50 Km rond de site naar de steden Nivelles, Ittre, Braine-le-Comte.

Rustig aangekomen rond 10u, de tijd voor de organisatie om de vele voertuigen, ondanks het onzekere weer in te schrijven en iedereen zijn roadbook te geven om te vertrekken langs kleine geselectioneerde wegen in de mooie naburige omgeving.

Voor de leden van de Simca Matra Talbot Club was het de gelegenheid om oude voertuigen van andere merken te ontdekken en nieuwe leden te ontmoeten.

Tijdens de rit was er een verrassing voor de deelnemers. Een privé parking op de eigendom van Guy Deville waar zijn familie ons ontving voor een sympathieke aperitief met aperitiefhapjes en een bezoek aan een droom van een garagewerkplaats voor iedere verzamelaar. De plaats is gevestigd in een oude schuur waarvan de bodem recentelijk gebetonneerd is en voorzien is van een brug. Een verhoogde opslagplaats bevat al vele koetswerkonderdelen en andere.

Op het einde van de rit kwamen we samen aan de cafétaria van “ plan incliné” voor een kleine picknick.

In het begin van de namiddag was het helaas tijd om na een korte pauze te vertrekken met onze oude voertuigen voor een rit en weer samen te komen langs het kanaal aan de voet van het “ plan incliné”. En het is daar dat we ons hebben laten meedrijven op een boot uitgerust met bar voor een excursie van ongeveer 45’ voor de ontdekking van dit aanzienlijke complex gebouwd gedurende 5 jaar en in dienst gesteld rond 1968. Het staat toe vele kluizen te vervangen en enorme tijd te besparen voor de bootvaarders. Tijdens de verplaatsing voelen we goed de beweging van het gewicht verdeeld over honderden rolletjes. Als ik denk aan onze auto’s onderaan !

Om deze dag te beëindigen, voor die die het wensten mochten ze nog de toren bezoeken en de expositie die het leven van de vaarders van gisteren en vandaag beschreef dankzij moderne audiovisuele technieken.

Kortom een goed gevulde dag maar relax en prettig voor iedereen.

Dank aan Jean en zijn ploeg, aan Guy en zijn familie voor dit mooie initiatief. De oude voertuigen en alle jongeren die ze bereden willen het gerust nog eens overdoen.

De S.M.T. Club.

 

Date de dernière mise à jour : 05/07/2021

Ajouter un commentaire