Les amis du 15 août 2008 NL

Les AMIS du 15 AOÛT (2008)

Wij zijn blij dat we op 15 augustus 2008 41 auto’s bijeen gekregen hebben voor onze jaarlijkse rondrit « Amis du 15 août ». We waren nog blijer dat er 27 wagens van de familie Simca-Matra-Talbot aanwezig waren.

Er waren Simca 8, Simca Aronde, een Ariane, diverse Simca 1000, een Simca 1000 Bertone, verschillende Rallye 2, 1200S, Simca 1100, Matra Murena,Bagheera, Rancho en een Talbot Samba. Onder de andere aanwezige merken waren er Peugeot, 2 CV, Kever en enkele recente wagens van vrienden waarvan de oldtimer nog niet gereed was of niet in orde om deel te nemen aan deze rondrit.

We moesten spijtig genoeg, van s’morgens al onze vriend Max depanneren.Zijn Aronde A90 Simcamatic (model met zeer zeldzame automatische versnellingsbak) had een groot probleem bij het heenrijden naar de rondrit. Gelukkig kon Willy met zijn autotrailer de wagen weghalen van de autosnelweg.

We waren met 96 personen aan de start in Spy, ten noorden van Namur, met enorm veel zon, ook al was het niet voorspeld..

Na de eerste rondrit van 40 km langs de Vallée de la Molignée kwamen we aan aan de « ‘Escargotière de Warnant’. De meerderheid van ons ontdekten er de kweek van de Escorgot. De leider van het bedrijf liet ons kennis maken met zijn produkt met veel humor. Een klein proevertje liet ons de kwaliteit van deze productie appreciëren.

Aan het einde van dit bezoek wachtten Patrick Van Acker en zijn vrouw met hun Simca 1100 getransformeerd in bar. Het glaasje werd goed  geapprecieerd door iedereen .

Onderweg voor het tweede deel van de rondrit, langs Yvoir langs de Maas, dan langs Crupet, één van de mooiste dorpen in Wallonië, en verder langs ‘la vallée du Sanson’, kwamen we aan op het ‘domaine de Mozet’ waar een grote barbecue op ons wachtte.

Zoveel vlees bakken nam veel tijd in beslag zodat het een tijdje duurde vooraleer we konden eten. We hebben onze les hieruit getrokken zodat we de volgende keer vroeger zullen beginnnen te bakken.

De deelnemers zagen er blij uit op deze dag in de mooie regio van Namur.

Bedankt aan allen voor hun aanwezigheid en bedankt aan alle personen die bijgedragen hebben bij het slagen van deze dag door hun actieve deelname aan de organisatie.

We hopen jullie allen weer te zien op zaterdag 15 augustus 2009...

Jean en zijn ploeg

Date de dernière mise à jour : 05/07/2021

Ajouter un commentaire