14 julie Francorchamps

 14 Juillet 2007 : Fête nationale française à Spa Francorchamps !

Peugeot Sport, heel actief in de automobielcompetitie organiseert op verschillende Franse circuits een kampioenschap, genoemd « Rencontres Peugeot Sport ». Maar op 14 juli ,ter gelegenheid van hun nationale feestdag, hebben ze beslist bij ons te komen te Spa Francorchamps.

Tijdens de hele dag waren er koersen met verschillende Peugeot-modellen en s’middags ,gedurende anderhalf uur, konden de clubleden van Clubs voor oude voertuigen die op voorhand ingeschreven waren vrij rondtoeren op het circuit zonder Pace car. Maar van s‘ morgens vroeg was het onthaal van Peugeot één van de hoogtepunten van het evenement. Een mobilhome oplegger was gereserveerd voor de clubs voor ontbijt en drank de hele dag door.Elke ingeschrevene kreeg ook een mooi t-shirt Peugeot Sport. Ongeveer 140 oude voertuigen van alle merken gingen in op de uitnodiging van Peugeot.

Tijdens de middagpauze konden de oude voertuigen vrij rondrijden op het goed gerenoveerde circuit van meer dan 7 km met een indrukwekkend nieuw gebouw met nieuwe F1-standen, verlengde rechte startlijn ,nieuwe bochten enz… Onze club was ook goed vertegenwoordigd met meer dan 15 Simca, Matra en Talbot. Verschillende clubleden hebben veel kennis opgedaan op het circuit. Persoonlijk heb ik mijn competitie Rallye 2 (N° 228) ingeschreven die mooi en goed gereed was om op het circuit te rijden. Ze heeft goed gereden zonder problemen gedurende anderhalf uur met 2 controle-tussenstops. Zoals vele liefhebbers, heb ik me goed vermaakt tijdens het sturen en voor ons allen was het een onvergetelijke belevenis.

Geïnteresseerd ? Naar het schijnt komt Peugeot Sport elk jaar naar Spa Francorchamps. Dus houdt Uw kalenders in het oog.

                                                                                                                               Francis Cruls

Date de dernière mise à jour : 05/07/2021

Ajouter un commentaire