Classic Club Race 2004 NL

 

In ons magazine van het 1ste trimester 2005 vatten elf pagina’s met foto’s en klassementen samen wat er zich afspeelde op deze jaarlijkse sportieve dag van de club op het circuit van Zolder.

We hebben beslist om er terug te keren want de Classic Club Race is gedurende de jaren uitgegroeid tot één van de grootste jaarlijkse evenementen van de club.

Als organisatoren van deze dag zijn Fonny en Daniel oplettend voor het goede verloop van dit evenement terwijl Willy en zijn vrouw zoals altijd zorgen voor het goede slagen, het confort en het goede humeur in onze paddock.Wisselstukken gepresenteerd door Fonny, Philippe,Thomas, Eric en Francis voegen iets interessants toe aan dit feest.

Deze dag is misschien eerder in het belang van de competitieliefhebbers dan voor de restauratiemeesters maar de plaats gereserveerd door de club in de paddock is zo groot en  vast dat alle leden  welkom zijn met hun Simca, Matra of Talbot die ze de hele dag tentoongesteld kunnen laten staan voor het publiek. Maar de meesten onder ons wachten ook op de elegantierit op het circuit dat hun de baan laat ontdekken over een afstand van 4 km met hun passagiers. Een groot moment dat het circuit veranderd in een oud bewegend autosalon.

Maar keren we terug naar de wedstrijden. Buiten de oude éénzitters interesseren ons de toerismewagens het meest. Verschillende klassen in cilinderinhoud splitsen honderden deelnemers op en in de klasse 1200 tot 1300 cc en 1300 tot 1600 cc ,met de Fiat’s, Opel’s, Austin’s, Ford’s, NSU’s, Alfa Romeo’s, Sunbeam’s, Mg’s etc., vinden we de meeste Simca Rallye’s die spektakel vertonen en meestal winnen. Zeer goed geprepareerd door de talrijke Duitsers, onoverwinbaar sinds jaren, hebben we de deelname door onze Luxemburgse leden Patrick en Denis geapprecieerd alsook voor België, Dominique met zijn authentieke Rallye 2 die deelgenomen heeft aan de 24 u van Spa Francorchamps in de tijd van Simca Racing Team. Onze Nederlandse buren waren ook aanwezig met Rallye’s of Sunbeam’s.

De prestaties van Rallye nr. 113, waarvan het voorste gedeelte erg beschadigd werd maar herstelbaar ,werden vroeg beëindigd door een gemiste bocht. We hopen hem terug te zien volgend seizoen.


Tijdens deze zonnige namiddag, zien we bijvoorbeeld in de verschillende klassementen:

Klasse 1200 tot 1300 : allemaal Simca Rallye’s

1ste                   Rooth Heinz-Edgar

3de                   Blessing Norbert

6de                   Schmitz Patrick

13de                Wilde Michael

15de                Troisfontaine Dominique

16de                 Timusk Paul-Peter

19de                Braidenstein Frank

Klasse 1300 tot 1600:

1ste                   Denis Pascal               Simca Rallye

3de                  Vissers Maurice          Sunbeam Avenger GT

6de                  Camola Raffaelo        Sunbeam 1600 TI

Bravo aan allen die deelgenomen hebben of geleid hebben tot het slagen van deze mooie dag en later dit jaar voor een nieuwe editie.

Francis Cruls

  

 

Pascal DENIS - Winnaar 1600CC

 

 

Pascal DENIS

 

 

Pascal DENIS

 

 

Pascal DENIS

 

 

Heinz-Edgard ROTH over de finish

 

 

Frank BREIDENSTEIN – President Simca Heckmotorig Duitsland

 

 

Pascal DENIS

 

 

De organisators Fonny VAN VLIET & Filip BACQUAERT

 

 

 

Norbert BLESSING - Duitsland

 

 

Norbert BLESSING

Date de dernière mise à jour : 05/07/2021

Ajouter un commentaire