Rallye club SimcaMatraTalbot: La Balade du Muguet 2016 NL

Le 01/05/2016 à 08:30

Ajouter au calendrier

  • Balade fermière - Wavre, Arquennes, Bornival, Seneffe

Dit jaar zal de ‘Meiklokjes rondrit’ plaats vinden op…………01 mei. Met onze excuses voor de late publicatie, maar het voorziene restaurant legde ons op het laatste moment onmogelijke tijdsvoorwaarden op zodat we hebben moeten zoeken naar een alternatief. Dat is nu allemaal in orde.

Tijdens deze rondrit zullen artisanale landbouwers ons hun producten voorstellen.

We beginnen onze dag te Waver om 8u30 met een ontbijt in de lunchgarden in de Carrefour te Waver. Een stratenplan wordt later nog doorgegeven.

Start van de rondrit rond 9u30.   (Klik op de onderlijnde tekst voor meer informatie)

We rijden ongeveer 40 km en komen langs Ottignies, Genappe, Bois de Nivelles. Via mooie kleine dorpjes en komen aldus terecht bij:  la ferme de Scoumont.

CIMG0207.JPG 

Deze vidéo, maakt het u mogelijk reeds kennis te maken met onze sympathieke artisanale landbouwersfamilie. Deze boerderij van de familie Hennaut bevindt zich in Arquennes en is een deelgemeente van Seneffe. Hun specialiteiten zullen ons het water in de mond doen komen. Zoals de half zachte kazen, brandnetel, mosterd, kokosbloem, Touilette-en Vicomte kaas, evenals natuurlijke yoghurt, yoghurt met fruit, boter, chocoladepasta, platte kaas enz.. 

Op deze site vindt u een meer info omtrent hun activiteiten: un article . Anne en Vincent zullen ons hun activiteiten uit de doeken doen en ons op het einde van ons bezoek laten proeven van hun heerlijke producten.

Rond 12u vertrekken we naar het restaurant Ferme de Grambais, een ritje van 9 km.

Het restaurant stelt ons een apéritief voor, een hoofdschotel (2 keuzes) en een dessert (2keuzes).

Résultat de recherche d'images pour "ferme de grambais"  Résultat de recherche d'images pour "ferme de grambais" 

Rond 13u30 à 14u vervolgen we het tweede deel van de rondrit en normaal gezien is er aan het Kasteel van Seneffe, voor de liefhebbers, een kleine wandeling voorzien in het park.

   

Onze dag eindigen we aan de boerderij Ferme du Grand Berlanwez.  We maken er kennis met Pauline en met haar heerlijke artisanale taarten die in de familieboerderij gemaakt en gebakken worden. Ze worden onder meer gemaakt met seizoensfruit. De keuze is zeer uitgebreid: authentieke rijsttaart, suikertaart, taart met crème pâtissière, brésilienne taart, "brownies" taart gemaakt met fondant chocolade, platte kaas taart, kersen en abrikozen taart, pruimen, bananen en alle nog mogelijke soorten fruittaarten met Berlanwez fruit.

 

De prijs voor de deze prachtige rondrit is 35 euro per volwassene, 20 euro per kind tot 12 jaar. In de prijs is inbegrepen: ontbijt, het kaas proevertje, de maaltijd (apéritief, voorgerecht, hoofdschotel en dessert, drank is niet inbegrepen) verder het bezoek en degustatie in de boerderij Scoumont en de degustatie in de boerderij Grand Berlanwelz, de rallye plaat en raodbook. Een supplement van 5 euro per wagen wordt gevraagd aan niet-leden van de club voor de onkosten en de rallye plaat.

Heeft u interesse surf naar www.simcabelgium.be en vul het inschrijvingsformulier in of contacteer ons op 0477/420515 of stuur een e-mail info@simcabelgium.be

!!!!!! uiterste datum van inschrijving is 24 april 2016 !!!!!!!

 

SimcaMatraTalbot club Belgium vzw-asbl   Populierenstraat  22  1502  Lembeek

Uw inschrijving is pas geldig na ontvangst van uw betaling op rekening nr BE10 7765 9191 3804

(met vermelding : Rallye 1/5) .

SimcaMatraTalbot club Belgium vzw-asbl Populierenstraat 22 1502 Lembeek

 

  • David Dumont 0472/997406
Balade fermière Wavre, Arquennes, Bornival, Seneffe