Rallye club SimcaMatraTalbot: Les Amis de Thierry Collard NL

Le 15/08/2021 à 08:30

Ajouter au calendrier

 

inschrijving gesloten

Dit jaar zal de rondrit van 15 augustus gereden worden op zondag 15 augustus.

Zoals het altijd geweest is, staat de rondrit ’Les amis du 15 août’, voortaan "Balade des Amis de Thierry Collard" genoemd naar onze vriend die in januari 2019 stierf, open voor alle auto's, of het nu clubmerken zijn of andere. Dit is ook de oorsprong van de naam van deze rondrit "DE VRIENDEN van 15 augustus".

Dit jaar heeft de club besloten, gezien de corona situatie die weliswaar gunstig evolueert maar waarvan het moeilijk te voorspellen is hoe het tussen nu en half augustus zal zijn, een “voorzichtige” formule voor te stellen waarbij de  ‘social distancing’ kan in acht genomen worden indien dit nog noodzakelijk zou zijn. We bieden jullie een ontbijt aan omdat sommigen van ver komen, een optioneel bezoek aan het Château de Modave en een pic-nic aan het Château de Mozet. We zullen twee rondritten maken in de "Condroz ardennais" door mooie wegen omzoomd met vele kastelen (ze worden aangegeven in de roadbook).

We eindigen de dag in het kasteel van Mozet, waar we gebruik kunnen  maken van hun infrastructuur (tafels en stoelen aanwezig, of zelfs een beschutte plaats bij slecht weer, en ook de toiletten). De beheerders van het kasteel hebben evenwel beslist, altijd in relatie tot de sanitaire situatie, zich niet bezig te houden met catering, of het nu gaat om maaltijden of drankjes. Daarom moet iedereen zijn pic-nic EN drankjes meebrengen.

Dit is het derde bezoek van onze club aan dit domein waar de ontvangst altijd hartelijk was.

8u30: Ontbijt : 2 koffiekoeken, 1 koffie en 1 fruitsap in Lunch Garden in Jambes   (Avenue du Prince de Liège 57     5100 Jambes)

 

Résultat de recherche d'images pour "lunch garden Couillet" View 3

 

9u30 : Start van de rondrit richting Château de Modave (+/- 40 km)

Vue chateau modave exterieure

10u30: We bieden 2 opties :

- Bezoek aan het uitzonderlijke interieur van het kasteel voor 6 euro voor volwassenen, gratis voor kinderen onder de 12 jaar. Bekijk deze video om jezelf te overtuigen. Het bezoek duurt ongeveer 1 uur. Een audiogids is beschikbaar in acht talen en stelt elke bezoeker in staat om de geheimen te ontrafelen van meer dan 25 kamers van deze unieke plek die in 1993 werd geclassificeerd als Groot Erfgoed van Wallonië. De route voert bezoekers van de begane grond naar de 1ste verdieping om te eindigen in de kelder met de vertoning van een film over de stroomgebieden van Vivaqua.


04 chateau modave diningroom from michle

of

- Vrije en gratis wandeling in de tuinen van het Kasteel, deze tuinen zijn geclassificeerd als "Uitzonderlijke Tuinen van Wallonië".

2754849

Rond het middaguur zetten we onze rondrit verder, +/- 35 km, om het Château de Mozet  te bereiken.

A 512904

 

13u00: Aankomst aan het Château de Mozet voor de pic-nic en een ontspannende namiddag.

 

Na de lunch…

Het zal een gelegenheid bij uitstek zijn na zo’n lange tijd zonder activiteiten, om elkaar terug te zien in de nabijheid van onze prachtige wagens. We zullen heel wat te vertellen hebben....

Voor wie dat wenst en afhankelijk van het weer, is er de mogelijkheid om het park van het domein van Mozet en het dorp Mozet (een van de mooiste dorpen van Wallonië) te bezoeken.

 

De prijs voor deze mooie rondrit  is 10 euro per persoon (5 euro voor kinderen t/m 12 jaar) +, naar keuze, 6 euro voor het bezoek aan het kasteel (volwassene, kind gratis). In deze prijs is inbegrepen: ontbijt in Jambes, gebruik van de infrastructuur op het landgoed Mozet, de rallyplaat en het roadbook evenals het eventuele bezoek aan kasteel Modave. Aan niet-leden van de club wordt een toeslag van 5 euro per wagen gevraagd voor de kosten en de rallyplaat.

Indien u graag zou deelnemen vul dan dit formulier in of contacteer ons op 0477/42 05 15 (Jean Dumont) of per e-mail info@simcabelgium.be

!!!!!!! Uiterste datum van inschrijving 8 augustus 2021 !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Uw betaling op rekeningnr. van de club bevestigt uw inschrijving : BE10 7765 9191 3804 (mededeling:  Rallye 15/8)

SimcaMatraTalbot club België vzw-asbl Populierenstraat 22 1502 Lembeek

Tot binnenkort,

  • Jean Dumont 0477/420515
Jambes Modave Mozet Lunch Garden Avenue du Prince de Liège 57, 5100 Jambes Belgique