Rallye club SimcaMatraTalbot: Les Amis du 15 août NL

Le 15/08/2024 à 08:30

Ajouter au calendrier

 

De 15 augustus rally vindt dit jaar plaats op donderdag 15 augustus.

Zoals altijd staat de Vrienden van 15 augustus open voor alle auto's, of ze nu van een club zijn of niet. Dit is de oorsprong van de naam "LES AMIS du 15 août".

Dit jaar heeft de club opnieuw gekozen voor een picknickformule. We bieden een ontbijt aan, aangezien sommigen van jullie van ver komen, gevolgd door een tocht van 30 km naar het mooie dorpje Barsy (Havelange) om het MONOPOLI Museum en de CIDRERIE du Condroz te ontdekken. Een tweede rit van ongeveer 20 km voor een picknick in het  Château de Mozet.

De 2 bezoeken wisselen elkaar af, de groep wordt in 2 verdeeld, elke subgroep wordt naar een van de 2 bezoeken geleid door verschillende roadbooks en dan keren de groepen om voor het andere bezoek.

De Musée MONOPOLI: een magische plek, een wonderlijk universum, buiten de tijd, waar mechanica en poëzie samenkomen, waar jeugdherinneringen herleven om jong en oud te betoveren en te verrukken. Dit museum, dat lijkt op een rariteitenkabinet, is ongewoon en ongewoon, met uitstal- en reclameautomaten, mechanische en elektrische, daterend van 1850 tot de jaren 1960, paardenkoetsen, draaiorgels, automatische accordeons, mechanische en pneumatische piano's, orchestrions, polyfonen, mechanische zangvogels en andere muziekdozen..... Er zijn ook oude bistrospellen, grote modelboten, een verzameling pijpen, miniatuurcarrousels, enz.

photo Musée Monopoli     Art et musées Musée Monopoli à Havelange - Points remarquables - SityTrail

La Cidrerie du Condroz"Oude Belgische appelsoorten en tijd... Dat is het geheim van La Cidrerie du Condroz. Onze lokale, onbehandelde boomgaarden leveren ons perfect rijpe appels, die voorzichtig worden geperst en gefermenteerd in vaten. De bubbels worden vervolgens op natuurlijke wijze gecreëerd door een tweede gisting in de fles. Onze cider wordt gemaakt op een volledig natuurlijke, traditionele manier, met het grootste respect voor de natuur en de mens. Het duurt bijna een jaar om onze cider te maken. In die tijd planten we nieuwe boomgaarden aan om de biodiversiteit in onze prachtige regio te herstellen. De cider is ongefilterd voor extra smaak... Drink hem gekoeld!

Cidrerie du Condroz | Havelange

 

We eindigen de dag op Château de Mozet, waar we gebruik kunnen maken van hun faciliteiten (tafels en stoelen aanwezig, en zelfs een beschutte plek in geval van slecht weer, evenals toiletten). Iedereen moet zijn eigen picknick en drinken meenemen. 

Dit is de vierde keer dat de club bijeenkomt in het kasteel, waar we ons altijd zeer welkom hebben gevoeld. 

 

08:30 Begin van de dag in de Lunch Garden in Jambes met ontbijt (2 gebakjes, 1 koffie en 1 jus d'orange).

Résultat de recherche d'images pour "lunch garden Couillet" View 3

 

09:30 Vertrek voor een rit van +/- 30 km naar het dorp Barcy voor de 2 bezoeken.

10:30 start van 2 afwisselende bezoeken (MONOPOLI Museum en Cidrerie du Condroz)

Naar 13:00, We maken nog een rit van +/- 20 km om het Château de Mozet te bereiken. 

13:30 aankomst op Château de Mozet voor een picknick en een middag ontspanning

Na de maaltijd...

Het zal een geweldige gelegenheid zijn om samen te komen en te genieten van onze prachtige auto's. We zullen veel te bespreken hebben....

Als je wilt, en als het weer het toelaat, kun je een bezoek brengen aan het domein van Mozet en het dorp Mozet (een van de mooiste dorpen in Wallonië).

De prijs van deze prachtige dag is 30 euro per persoon, 33 euro voor niet-leden van de club (voor onkosten en het rallynummerbord) en 18 euro voor kinderen van 12 jaar of jonger. Dit is inclusief ontbijt, een bezoek aan het museum van Monopoli, een bezoek aan de Cidrerie met proeverij, de huur van de faciliteiten op het Domaine de Mozet, het rallynummerbord en het roadbook. 

Als je geïnteresseerd bent, vul dan dit formulier in of neem contact met ons op via 0477/420515 of per e-mail info@simcabelgium.be

!!!!!!! deadline 3 augustus 2024 !!!!!!!!!!!!!!

Alleen betaling op rekening BE10 776-5919138-04 (met vermelding van Rally 15/8) wordt als inschrijving beschouwd.

 

SimcaMatraTalbot club Belgium asbl   Chemin Saint-Pierre 43   1400 Nivelles

  • Jean Dumont 0477/420515
Jambes Barcy Mozet Lunch Garden Avenue du Prince de Liège 57, 5100 Jambes Belgique