Rallye club SimcaMatraTalbot: Les Amis du 15 août NL

Le 14/08/2016 à 08:30

Ajouter au calendrier

  • Baulers (Nivelles) - Autour de NIVELLES
  • 28 euros
  • Durée : La journée

 Dit jaar vindt de rondrit plaats op zondag 14 augustus .

De rondrit gaat door in de omgeving van Nijvel. Onze club werkt samen met een VZW uit Baulers, genaamd “DU COTE DES CHAMPS”. Het betreft een wijk comité.

Deze VZW zorgt voor de ‘mise en place’ van de rondrit en levert de nodige infrastructuur. Onze club organiseert de rondrit (verkenning en opmaak roadbook).

Tijdens deze rondrit zijn alle oldtimers welkom, om het even van welk merk of club. Dit is de aloude gewoonte van deze rondrit van de “vrienden van 15 augustus”.

We beginnen deze dag met een ontbijt in de parochiezaal van Baulers om 8u30 (2 ontbijtkoeken, 1 koffie en 1 glas appelsiensap). Hoe daar te geraken wordt nog meegedeeld.

Rond 9u30 starten we onze auto’s voor een rondrit van 50 km in de omgeving van Nijvel en ontdekken er de mooiste plekjes. In het ‘Parc de la Dodaine’ van Nijvel is rond 11u30 een apéritief voorzien. Dit park is een van de aangenaamste van Waals Brabant, men kan er prachtige en rustgevende wandelingen maken.

Les accès au parc vont changer dans les vingt ans à venir.

We keren dan terug voor een korte rit van 6 km en komen dan rond 12u30 terug aan in Baulers voor een BBQ : worst, kippenbout, een snede spek, een gebakken aardappel gevuld met lookboter, sla en 1 drankje (wijn, bier, softdrink of water).

Rond 14u30 vertrekken we voor een laatste korte rit van 18 km en keren we zo terug naar de grote markt van Nijvel. Wie dat wenst kan de zeer mooie ‘Collégiale de Nivelles’ gaan bezichtigen.

 

Rond 16u krijgen we de mogelijkheid om een beiaard concert bij te wonen in het ‘Cloître de la collégiale’ (een klooster dus …). Dit is ongetwijfeld een uitzonderlijk moment in een prachtig kader.

Er is tevens de mogelijkheid om naar de rommelmarkt te gaan of op een van de talrijke leuke terrasje te genieten van een drankje.

Rond 17u keren we terug naar Baulers voor een laatste glaasje en voor het bijwonen van de uitreiking van de prijzen geschonken door de VZW die ons tijdens de ganse rondrit gezelschap zullen houden. We kunnen er tevens proeven van de specialiteit van de streek: ‘la tarte al djote’ ( de taart bestaat uit deeg, "bètchéyes " - een gefermenteerde kaas op basis van koemelk - peterselie, ui, eieren, boter en "djote" de Nijvelse benaming voor snijbiet, een bladgroente.). Benevens dergelijke taart kan je er ook Nijvels bier kopen.

 

De prijs voor deze mooie dag is 28 euro per volwassene en 20 euro per kind tot 12 jaar. In de prijs is inbegrepen: ontbijt, aperitief, middagmaal (BBQ), de bezoeken in de namiddag, de rally plaat en raodbook . Voor niet clubleden wordt een supplement gevraagd van 5 euro per voertuig voor tussenkomst in de kosten en voor de rallyplaat.

Indien u wenst deel te nemen, vul dan dit formulier in of neem contact met nr. 0477/420515 of per email info@simcabelgium.be

 

!!!!!! uiterste datum van inschrijving is 6 augustus 2016 !!!!!

Uw betaling bevestigt uw inschrijving.

BE10 7765 9191 3804

SimcaMatraTalbot club Belgium vzw-asbl

Populierenstraat 22   1502 Lembeek

  • Jean Dumont 0477/420515
Baulers (Nivelles) Rue de l'Eglise, Autour de NIVELLES